Înaltpreasfnţitul Părinte Casian prezent la Catedrala ”Naşterea Domnului”, în a doua zi de Paște

În cea de-a doua zi a Sfintelor Paşti, ierarhul „Dunării de Jos”, Înaltpreasfnţitul Părinte Casian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor ortodocși brăileni și a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala „Naşterea Domnului“, din Municipiul Brăila.

Prezenţa Arhiepiscopului Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, a fost prilejuită şi de împlinirea a 31 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei „Naşterea Domnului“.

„La slujbă, împreună cu soborul slujitor, au fost prezenţi copii şi tineri, profesori şi oameni de cultură, dar şi credincioşi de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, mulți dintre aceștia fiind împărtășiți la momentul cuvenit cu Sfintele Taine.”, susține părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, într-un mesaj public.

La momentul chinonicului, Corul mixt “Trison” al Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu” Brăila, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a interpretat un program special de cântece religioase.

Cuvântul de învățătură rostit de Părintele Arhiepiscop Casian, rugăciunile şi cântările pascale din această biserică brăileană, au adus bucurie în sufletele credincioșilor, prezenţi în număr mare la slujba arhierească.
La final, a fost citită Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei, au fost binecuvântate tradiţionalele ofrande pascale și hrana pregătită pentru semenii sărmani la cantina din cadrul Așezământului cultural și social-filantropic al parohiei.

Sursă foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s