Președintele CJ Brăila: „Am depășit o etapă foarte importantă la Spitalul Județean, partea de echipare”

Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, este mulțumit de modul în care este dotat cu echipamente noi Spitalul Județean Brăila.
Acest lucru l-a declarat în cadrul unei conferințe de presă, din data de 22 aprilie 2021, prilej cu care a pus accent pe faptul că în această instituție spitalicească la capitolul echipamente se stă bine: „Din punctul meu de vedere, am depășit o etapă foarte importantă la Spitalul Județean, partea de echipare. Pentru că toți medicii, la un anumit moment dat, aveau echipamente foarte vechi. Am înlocuit tot ce se putea înlocui, la cererea dânșilor. Având echipamente, putem să accelerăm, acum, în ceea ce privește partea de resursă umană. Să le-arătăm viitorilor, sau tinerilor medici, că avem echipamente, că avem un proiect de reabilitare a spitalului.”
Francisk Iulian Chiriac a mai ținut să sublinieze faptul că dotarea Spitalului Județean Brăila cu echipamente noi va continua, cele vechi urmând a fi înlocuite treptat, pe măsură ce se vor deteriora: „Și ce se va strica, vom înlocui, pentru că dacă nu investești în fiecare an în echipamente, automat, durata de viață a lor scade. (…) Le-am luat aparate digitale portabile. Nu se mai duce pacientul cu filmul „Ti-am dat filmul”, și se duce înapoi la cabinetul medicului să-i citească filmul respectiv ci, automat, aparatul digital transmite în cabinetul medicului, pe calculator, radiografia respectivă, și atunci medicul va da soluția.
Am luat un RMN nou la Corpul B. (…) Deci, vom avea și CT și RMN la Corpul B, și aici mă refer la pacienții pe secția de oncologie, ca să nu-i mai transportăm de la Corpul A la Corpul B, de fiecare dată, pentru a face o investigație. La corpul A avem și CT , CT nou la UPU, cumpărat anul trecut, sau acum doi ani de zile, care funcționează foarte bine.”

Referitor la subiectul echipamente, Președintele CJ Brăila a concluzionat: „Este exact ca la drumuri. Dacă nu investești continuu în acest spital și lași un an, doi lipsă, atunci lucrurile o iau razna și investițiile vor fi mult mai mari în anii viitori.” Mai mult de atât, domnia sa a mai precizat că, anul acesta, 18 milioane de lei au fost alocați de Consiliul Județean Brăila pentru a fi investiți doar în sănătate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s