Francisk Chiriac: „Este nevoie mare de medici la UPU. Este nevoie mare de medici la Terapie Intensivă!”

Spitalul Județean Brăila are, în continuare, nevoie de medici. Acest lucru l-a declarat președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, la întâlnirea cu jurnaliștii, din data de 22 aprilie 2021.
„Deși în ultimul timp, au venit medici noi la Spitalul Județean Brăila, acesta are în continuare nevoie de resurse umane. Au plecat, au venit medici, or să mai vină medici, și aici e iar lait-motivul. Este strict atributul conducerii spitalului, și aici mă refer, un rol important îl are directorul medical, unde să gestioneze partea asta de resurse umane, în ceea ce privește nevoia, pe fiecare secție, de medici. Sunt câțiva tineri care au venit, unii au plecat, nu s-au acomodat, sau au plecat din diverse motive.”, a spus președintele CJ Brăila.
În același timp, domnia sa a ținut să sublinieze faptul că atragerea de noi medici la această unitate spitalicească este un efort comun al mai multor factori: „Au venit mai mulți (n.r. doctori), dar din efortul tuturor. Nu este un efort al unei persoane, ci este un efort colectiv. S-a discutat și la nivel de conducere de consiliu, s-a discutat și la nivel de conducere de spital și prin relații personale, am încercat și am reușit, cât de cât, să mai aducem medici tineri.”
Întrebat unde este, la ora actuală, cea mai mare solicitare de cadre medicale, Francisk Chiriac a răspuns: „Este nevoie mare de medici la UPU. Este nevoie mare de medici la Terapie Intensivă. Mai sunt anumite specialități care sunt deficitare.” De asemenea, domnia sa a mai adaugat că, nu peste foarte mult timp, Spitalul Județean Brăila va avea nevoie și de medici pediatri, unii dintre medicii actuali urmând să iasă la pensie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s