Un brăilean s-a ales cu dosar penal din cauza unor coșuri de gunoi

În urma articolelor din presă privind coșurile de gunoi incomplete și sesizării făcute de către S.U.P.A.G.L. Brăila, referitoare la distrugerea unui număr mare de coșuri de gunoi stradale, prin sustragerea, de către persoane necunoscute, a componentelor metalice ale acestora, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au demarat acțiuni specifice de identificare a persoanei/ale persoanelor vinovate.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în sistemul de monitorizare video al municipiului, s-a constatat că o persoană de sex masculin a sustras, în decursul mai multor zile, componentele metalice ale coșurilor. Pe camerele de supraveghere din parcurile de joacă pentru copii din cartierele Hipodrom, Obor și Chercea se observă cum individul vine pe bicicletă, de multe ori chiar după ora până la care este permisă circulația liberă în oraș, în contextul restricțiilor impuse de epidemia de COVID-19, scoate componentele metalice ale cosurilor de gunoi, le pune pe bicicletă și pleacă. De altfel, în urma verificărilor efectuate la centrele de colectare a materialelor feroase din Municipiul Braila, persoana respectivă a fost înregistrată la unul dintre centre, în mai multe rânduri, predând materiale feroase similare celor sustrase din parcurile de joacă pentru copii. Datele de identificare ale acestei persoane precum și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcurile de joacă au fost înaintate, spre competentă soluționare, Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Atenționăm încă o dată persoanele care nu respectă prevederile legale că sistemul de monitorizare video este funcțional în tot Municipiul Brăila și va fi extins cu încă 200 de camere, anul acesta.

Director Executiv Poliția Locală Brăila
Tănase Georgică

Imagini video surprinse de camerele de supraveghere din Municipiul Brăila puteți vedea AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s