„Nu mai distrugeți bunurile publice! SUTE DE CAMERE ÎNREGISTREAZĂ PERMANENT!”

„Nu mai distrugeți bunurile publice! SUTE DE CAMERE ÎNREGISTREAZĂ PERMANENT…!”, acesta este mesajul de astăzi, 16 aprilie 2021, al Primarului Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, pe o rețea de socializare.
Domnia sa face trimitere către cazul unui individ din Municipiul Brăila care a sustras partea metalică a unor coșuri de gunoi stradale pentru a le comercializa apoi, acesta fiind identificat de către polițiștii locali brăileni cu ajutorul camerelor de supraveghere din municipiu.
Redăm mai jos mesajul integral al primarului Viorel Marian Dragomir:
„Hoțul care bântuie noaptea prin oraș VA AVEA DOSAR PENAL!
Nu mai distrugeți bunurile publice! SUTE DE CAMERE ÎNREGISTREAZĂ PERMANENT…! Și vom mai monta 200 de camere în 2021!
În urma articolelor din presa privind coșurile de gunoi vandalizate și sesizării făcute de către S.U.P.A.G.L. Brăila, privind distrugerea unui număr mare de coșuri de gunoi stradale noi, prin sustragerea componentelor metalice ale acestora, Poliția Locală Brăila a demarat acțiuni specifice de identificare a făptașului.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în sistemul de monitorizare video al municipiului, s-a constatat că o persoană de sex masculin a furat, în mai multe nopți, componentele metalice ale coșurilor de gunoi. (n.r. Video)
Pe camerele de supraveghere din parcurile de joacă pentru copii din cartierele Hipodrom, Obor și Chercea se observă cum individul vine pe bicicletă noaptea, de multe ori chiar după ora până la care este permisă circulația în oraș, în contextul restricțiilor impuse de epidemia de COVID-19, scoate componentele metalice ale cosurilor de gunoi, le pune pe bicicletă și pleacă.
În urma verificărilor efectuate la centrele de colectare a materialelor feroase din Municipiul Braila, persoana respectivă a fost înregistrată la unul dintre centre, în mai multe rânduri, predând materiale feroase similare celor sustrase din parcurile de joacă pentru copii.
Felicit polițistii locali care în urma acțiunilor specifice l-au identificat pe acest individ.
Pentru evitarea unor astfel de situații, coșurile de gunoi vor avea partea metalică prinsă cu șurub.
Datele de identificare ale acestei persoane, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcurile de joacă și celelalte probe au fost înaintate Inspectoratului de Poliție Județean Brăila pentru întocmirea dosarului penal.
Este trist să luăm astfel de măsuri în 2021… dar este nevoie de măsuri dure împotriva acestor indivizi!
Atenționăm încă o dată persoanele care nu respectă prevederile legale că sistemul de monitorizare video este funcțional în tot Municipiul Brăila și va fi extins cu încă 200 de camere anul acesta.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s