Brăila este, din nou, pe primul loc la simularea examenului de Bacalaureat

Inspectorul școlar general Cătălin Canciu se declară bucuros de rezultatul obținut la simularea examenului de Bacalaureat, Județul Brăila clasându-se încă o dată pe primul loc, la nivel național.
„Am aflat cu bucurie faptul că în urma simulării examenului de Bacalaureat suntem încă o dată pe primul loc în ierarhia națională. Nu am fost uimiți de acest lucru pentru că deja de ani și ani de zile, de prin 2011 până în prezent, am fost în permanență pe podiumul național.”
Cum în ultimul timp lecțiile în instituțiile de învățământ au fost organizate fie la clasă, fie în mediul online, se pare că acest lucru a influențat și procentul de promovabilitate care, anul acesta, a fost sub așteptări: „Totuși, procentajul de promovabilitate este redus față de ceea ce ne așteptam noi. 52,2% este puțin, în condițiile în care, în vară, întotdeauna am depășit 75%. Sper că acest procentaj, această valoare să o atingem peste câteva luni.
Este meritul elevilor, este meritul profesorilor și, bineînțeles, al părinților. Și pentru acest lucru le mulțumesc tuturor și s-o țină tot așa, ca rezultatele județului Brăila să fie frumoase.”

Cătălin Canciu a mai subliniat faptul că lecțiile online nu sunt la fel ca cele desfășurate la clasa: „Indiferent cât ne-am dorit și cum ne-am dorit să realizăm aceste lecții online, nu este totuna cu prezența în clasă. E cu siguranță un dezechilibru, un dezavantaj pentru copii. Și nu numai pentru copii, și pentru noi, ca profesori, cadre didactice.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s