Deputatul Alexandru Popa: „Dacă ar fi să ne raportăm la banii din fondul de rulment, Brăila ar fi cel mai bogat județ din țară.”

Scrisoarea deschisă adresată premierului României de către președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, este după părerea deputatului liberal Alexandru Popa, o declarație populistă și politică.
„Am văzut scrisoarea deschisă pe care a trimis-o domnul Francisk Chiriac către domnul premier. Nu putem să luăm de referință anul 2019, cum a spus domnul Francisk Chiriac, pentru că încasările la bugetul de stat au fost cu totul altele. În timpul pandemiei, încasările bugetului de stat au scăzut cu 40%.
Dar nu este o scrisoare deschisă, este o declarație populistă și politică a domnului Francisk Chiriac.”
, a declarat liberalul Popa în cadrul conferinței de presă din data de 01.04.2021.
În plus, Alexandru Popa consideră că președintele CJ Brăila nu ar fi trebuit să facă o astfel de scrisoare: „El nu ar trebui să facă această scrisoare pentru că vedem destul de bine ce le-au făcut primarilor liberali. Au fost împărțite sumele preferențial și după bunul plac al domnului președinte. El, la momentul împărțirii sumelor, a justificat că primarii liberali aveau bani în fondul de rulment. Dacă ar fi sa ne raportăm la banii din fondul de rulment, Brăila ar fi cel mai bogat județ din țară.”
Chestionat la ce împărțire a făcut referire, deputatul liberal a precizat că este vorba de împărțirea banilor care a fost făcută acum două săptămâni primăriilor din județ.
Întrebat ce opinie are referitor la o eventuală dezavantajare a județului Brăila atunci când este vorba de bani de la buget, deputatul Popa a răspuns: „Nu am studiat problema, dar eu am văzut un singur lucru, pe programul de redresare națională Brăila a primit, doar pe componenta de irigații, 700 de milioane de euro pe următorii șapte ani. Dacă cu 700 de milioane de euro Brăila a fost dezavantajată…”.
Alexandru Popa, de asemenea, a mai punctat faptul că domnia sa, în calitate de deputat, susține pe oricine vine cu propuneri viabile de dezvoltare a județului Brăila: „Eu, dacă sunt propuneri viabile și propuneri sănătoase, sunt de acord, chiar dacă vin din partea membrilor PSD, să merg să le susțin la București. Dar până la acest moment, nu mi s-a cerut niciodată sprijinul, fiind singurul reprezentant al Parlamentului din coaliție în județul nostru.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s