Amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale privind locurile de parcare

În perioada 16–23.03.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 187 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 106.010 lei.
Astfel, pe linie de circulație rutieră, în perioada analizată, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr. 721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, polițiștii locali brăileni au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.
Astfel, un brăilean a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 100 lei, deoarece în calitate de proprietar al unui autovehicul, a ocupat locul de parcare de reşedinţă închiriat, prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila, către un alt autoturism.
Cu amendă în valoare de 200 lei, a fost sancționat un alt brăilean care, în calitate de conducător al unui autovehicul, a blocat accesul în locul de parcare de reședință atribuit unui alt autoturism.
În ceea ce privește nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr. 248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.500 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s