55 sancţiuni contravenţionale aplicate de polițiștii locali brăileni pentru nerespectarea normelor rutiere

În perioada 09–16.03.2021, pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, polițiștii locali brăileni au aplicat 55 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.005 lei şi au fost aplicate 112 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002Rep.
Astfel, un brăilean a fost sancționat contravențional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.
Cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare s-a ales un alt brăilean, din mediul rural, pentru că a condus un autovehicul pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.
580 lei şi 3 puncte penalizare a fost sancțiunea aplicată de polițiștii locali brăileni unei alte persoane care a staționat voluntar cu un autovehicul într-un loc nepermis.
Totodată, în perioada analizată, conform Legii nr. 421/2002 sunt în termenul somaţiei legale 21 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s