Primarul Marian Dragomir, actor într-un scurtmetraj. Edilul promite Festival Medieval la Brăila

Primarul Marian Dragomir, căpitan din al II-lea Război Mondial, într-un scurtmetraj

Primarul Marian Dragomir se pare că are aptitudini nu numai de edil de municipiu ci, chiar și de actor. Acest lucru este demonstrat de prezența sa într-un scurtmetraj realizat de Studioul Media, al Universitatii „Danubius” din Galați, în colaborare cu asociațiile „Romilitaria” și „Tradiția militară”.
Despre acest lucru, edilul Brăilei vorbește într-un mesaj public, subliniind faptul că participarea sa la reconstituirea unui fragment din istoria Municipiului Brăila, i-a făcut o deosebită plăcere, în special pentru faptul că acesta este un proiect al unei universități de prestigiu.
„Azi am jucat rolul unui căpitan al Armatei Române (din al II-lea Război Mondial) într-un scurtmetraj realizat de Studioul Media al Universității „Danubius” din Galați, în colaborare cu asociațiile „Romilitaria” și „Tradiția militară”.
Filmările s-au desfășurat la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila din Piața Poligon, în zona în care a fost comandamentul german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Am jucat rolul unui căpitan din Armata Română care participă la ocuparea comandamentului german, arestarea ofițerilor germani și eliberarea orașului de sub ocupația nazistă.
Nu am fost remunerat pentru această scenetă, dar mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la reconstituirea unui fragment din istoria Municipiului Brăila.
Este proiectul unei universități, care reconstituie momente istorice din Brăila.”
, a spus primarul Marian Dragomir în mesajul său virtual.

Primarul Dragomir promite un Festival Medieval și la Brăila

„Tot azi, am stabilit să facem și la Brăila un Festival Medieval, ca în multe orașe din Transilvania, în cadrul căruia să reconstituim momente istorice, parade ale costumelor militare din diferite perioade, etc.”, a mai declarat Marian Dragomir în mesajul mai sus amintit.
Domnia sa a mai precizat pentru brăileni care vor fi locațiile avute în vedere pentru desfășurarea acestui festival cât și partenerii care vor participa la realizarea acestui proiect: „Acesta se va desfășura în următoarele locații: Str. M. Eminescu, Gradina Publică, Piața Independenței și Parcul Monument.
Parteneri vor fi Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila, Universitatea Danubius, Muzeul Brăilei, Biblioteca Județeană Panait Istrati, Asociațiile „Tradiția Militară” și „Romilitaria”. Vom transmite invitații pentru asociere către: Armată, instituții publice și ONG-uri de profil.”

Primarul Brăilei a ținut să mai puncteze și faptul că decizia realizării unui astfel de festival la Brăila vine ca urmare a provocării publice făcute de Lucian Țilea, fost viceprimar al Municipiului Brăila: „”Provocarea” a venit de la dl. Lucian Țilea, fost viceprimar al Municipiului Brăila, realizatorul Emisiunii „Pasionat de viață”.
Promit să vă prezint și sceneta când realizatorii vor finaliza montajul și o să vă invit să participați și dvs. la reconstituirea unor momente istorice la Festivalul Medieval pe care îl vom face la Brăila.”
Acest scurtmetraj va putea fi urmărit în curând la TV Galați-Brăila, în cadrul emisiunii “Pasionat de viață”, emisiune realizată de Lucian Țilea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s