„Zăpezile de altădată” la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

Duminică, 17 ianuarie 2021, de la ora 18:00, iubitorii teatrului sunt așteptați la Sala Mare, din cadrul Teatrului „Maria Filotti”, la spectacolul „Zăpezile de altădată”.
Reprezentanții instituției teatrale brăilene, respectiv dna. Rodica Antonescu, ne prezintă în câteva cuvinte esența acestui spectacol, menționând că: „Textul, o comedie savuroasă, trimite la versul „Dar unde sunt zăpezile de altădată?“, din poezia lui François Villon. (…) Umor românesc de bună calitate, comedia „Zăpezile de altădată” scrisă de Dumitru Solomon confirmă longevitatea râsului pe rețetă națională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiți, fraternizând, după preferință, cu bărbatul pragmatic sau femeia care visează veșnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase. Aplauzele vor întâmpina o distribuție de excepție, în ordinea intrării în scenă: Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Adrian Ștefan, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Emilia Mocanu și Silvia Tariq.
„Zăpezile de altădată” este o creație colectivă a trupei de actori coordonată regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei (pian) și actrița Wanessa Radu (voce). Scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan.”

Potrivit sursei citate, textul a mai fost montat la Brăila în stagiunea 2001-2002 de Cristina Râpeanu (spectacol de absolvire, clasa profesor Tudor Mărăscu) și s-a bucurat de o distribuție de excepție: Liliana Ghiță/Monica Zugravu, Lucian Ghimiși/George Țoropoc, Bujor Macrin/Costică Burlacu, Valentin Terente, Simona Cimpoaie, scenografia a fost semnată de Daniel Răduța, iar ilustrația muzicală a aparținut lui Cornel Cristei.
Data premierei: 18 iulie 2020.
Durata spectacolului: 1h 20 (fără pauză).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s