Despre tradiții și obiceiuri de Bobotează cu prof. Corina Caluian, online, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila

Boboteaza sau Sărbătoarea Botezului Domnului Iisus Hristos este un moment important al creștinătății, plin de religiozitate dar și de tradiții ce au fost păstrate cu sfințenie, de-a lungul timpului, de la o generație la alta.
Prof. Corina Caluian va vorbi astăzi, pe Facebook, despre tradiții și obiceiuri de Bobotează, în calitate de invitată a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Brăila, reprezentat de manager interimar Petronela Alina Sulicu.
„Biserica Creştină cea dreptmăritoare sărbătoreşte în fiecare an, la data de 6 Ianuarie, unul dintre cele mai strălucite şi mari evenimente din viaţa petrecută în mijlocul turmei Sale a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel ce ne este nouă Cale, Adevăr şi Viaţă: Botezul Domnului în apele Iordanului, sărbătoare cunoscută în folclorul românesc şi sub numele de Bobotează. Acesta este începutul misiunii Sale de mântuire a lumii, pentru care El, Fiul cel născut din Tatăl mai înainte de toţi vecii, a binevoit a lăsa Slava cea dumnezeiască pentru a se înveşmânta în trup omenesc.”, spune prof. Corina Caluian.
Domnia sa, referitor la Bobotează, amintește și de un frumos obicei românesc: „De Bobotează ne mai bucurăm de un alt frumos şi vechi obicei: aruncarea unei cruci de lemn într-o apă curgătoare de către preotul sau înaltul ierarh al Bisericii, ca simbol al intrării Domnului în Iordan şi al sfinţirii tuturor apelor. Cel mai curajos şi binecredincios tânăr care reuşeşte să o aducă la mal, este răsplătit şi binecuvântat pentru tot anul.”
Mai multe despre Bobotează și obiceiurile noastre, aferente acestei zile, puteți afla astăzi de la prof. Corina Caluian pe pagina de facebook a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.
Organizatorii acestui eveniment special online sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila împreună cu Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s