Sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în Brăila

În perioada 02–08.12.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. În acest interval de timp, poliţiştii locali brăileni au constatat şi aplicat 100 sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.100 lei
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali au constatat şi aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Astfel, pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 700 lei.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 200 lei.
Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 1.500 lei.
Pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției, a fost depistat și sancționat contravențional un brăilean, cu amendă în valoare de 4.000 lei, pentru împiedicarea polițiștilor locali de a-și exercita atribuțiile de serviciu, privind legitimarea unei persoane care săvârșise o contravenție.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s