„Solidar cu oamenii speciali”

În data de 3 decembrie, anual, se aniversează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi („International Day of People with Disability”). În acest an, sunteți invitați, fiecare dintre dumneavoastră, să vă aduceți propria contribuție acestui moment important, punctul de întâlnire virtual fiind facebook.
Iată mesajul adresat brăilenilor, pe facebook, de Teodora Ilie, președinte Organizația TREBUIE! Brăila, Ștefania Botez, președinte Asociația Vlad Sergiu Bote și Adriana Ene, președinte SOS Autism Brăila:

Dragi prieteni,
Pe 3 decembrie, în fiecare an, Organizația Națiunilor Unite și agențiile de specialitate ale acesteia marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi („International Day of People with Disability”).
În acest context, vă invităm să va alăturați inițiativei de exprimare a solidarității cu oamenii cu dizabilități din comunitatea brăileană și nu numai – copii și adulți în egală măsură.
CUM? Cu un gest simplu:
Pe 3 decembrie 2020, postați mesajul atașat pe pagina d-voastră de facebook sau într-o fotografie cu d-voastră, iar dacă reprezentați o instituție, pe site-ul instituției.
Dizabilitatea este un fenomen complex, în prezent accentul fiind pus pe înlăturarea barierelor de atitudine şi de mediu, care împiedică participarea deplină şi efectivă a persoanelor cu dizabilităţi în societate, în condiţii de egalitate cu ceilalţi. Tranziţia de la o perspectivă individuală, medicală a dizabilităţii la o perspectivă socială, reprezintă schimbarea de la modelul medical la modelul social în care oamenii sunt consideraţi defavorizaţi de societate, prin bariere de atitudine şi de mediu.
Am fi bucuroși dacă ați convinge cât mai mulți oameni să se alăture acestei inițiative pentru că e important ca tot mai mulți oameni dintr-o comunitate să aibă o atitudine incluzivă și să-și exprime solidaritatea prin acțiuni și sentimente.
Fiecare din noi singur nu poate schimba o lume, dar împreună putem schimba lumea cuiva.

Cu mulțumiri,
Teodora Ilie, președinte Organizația TREBUIE! Brăila
Ștefania Botez, președinte Asociația Vlad Sergiu Botez
Adriana Ene, președinte SOS Autism Brăila

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s