Atenție, dacă nu păstrezi curățenia orașului, riști să fii sancționat contravențional cu amenzi usturătoare!

În perioada 17–25.11.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 117 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.070 lei.
Pe linia curățeniei Municipiului Brăila, în perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.200 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.
Astfel, o persoană în vârstă de 58 ani, din Brăila, a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.500 lei, aceasta fiind depistată pe un teren viran, aruncând 5 saci din rafie plini cu gunoi.
Un alt brăilean, în vârstă de 60 ani, a fost sancționat contravențional de polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.500 lei, el fiind depistat pe o stradă din oraș, depozitând 7 saci din rafie plini cu moloz, bucăți de gresie și faianță spartă pe domeniul public, în loc neautorizat.
O altă persoană, în vârstă de 48 ani, tot din Brăila, s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată în timp ce arunca o sacoșă din plastic, plină cu gunoi menajer. De asemenea, un alt brăilean, în vârstă de 58 ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat aruncând resturi vegetale și borcane sparte pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru prezentarea spre vânzare a produselor în alte locuri decât cele autorizate conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, a fost depistat și sancționat contravențional un brăilean, în vârstă de 55 ani, cu amendă în valoare de 200 lei, acesta fiind depistat în timp ce oferea spre vânzare produse agroalimentare, în alte locuri decât cele autorizate.
În ceea ce privește tulburarea ordinii și liniștii publice, au fost constatate şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat și sancționat contravențional un brăilean, în vârstă de 51 ani, cu amendă în valoare de 100 lei, acesta fiind depistat de polițiștii locali pe Calea Călărașilor, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s