Poftiți la rugăciune!

„Poftiți la rugăciune!”, ne îndeamnă Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, într-un mesaj public adresat credincioșilor creștin-ortodocși din Județele Brăila și Galați.
Sfinția sa vorbește apoi despre însemnătatea rugăciunii și necesitatea acesteia pentru fiecare dintre noi: „Rugăciunea nu este doar un act. Ca și act, este însă un act greu. Nu este o îndatorire, ca îndatorire este de ocolit. Nu este nici o ușurare de moment. Ar fi prea simplu. Nu este nici o întâlnire cu cineva apropiat. Ar fi prea la îndemână. Cu atât mai mult, nu este o înșiruire de cuvinte care sunt scrise într-o carte. Ar fi un ritual. Cuvintele nu sunt necesare Domnului.
Rugăciunea este aer tot atât de important ca și surplusul de oxigen în lumea aceasta care se află într-o rezervă medicală. Rezerva medicală de oxigen etern pentru suflet este rugăciunea.”
În finalul mesajului său, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cheamă pe fiecare dintre noi la rugăciune: „Rugăciunea este respirație prin oxigenul veșniciei. Haideți să gustăm din el cu încredere! Să respirăm aerul împărăției lui Dumnezeu cu toate greutățile de aici de pe pământ. Ajută-ne, Doamne! Amin.”

Sursă foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos (Facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s