Educația se află pe un nou drum

Viorel Botea, președintele PMP Brăila, susține într-un mesaj public de pe o rețea de socializare, că EDUCAȚIA se află „PE UN NOU DRUM”.
„Pandemia a determinat modificări în întreaga societate, negândite și nebănuite. Educația a trebuit să se adapteze din mers noii situații. Măsurile luate au fost de cele mai multe ori determinate de situația pandemică fără a avea, în anumite momente, coerența și consistența necesare.”, mai este de părere Viorel Botea, șeful PMP Brăila dar și al ISJ Brăila.
„În timp, lucrurile s-au așezat pe un drum bun. Cei mai mulți elevi au acces la predarea online, dar există și un număr semnificativ de copii care nu se bucură de facilitățile tehnologiei informatice. Ca Inspector Școlar General, profesor, în calitate de Deputat al Partidului Mișcarea Populară în Parlamentul României, voi sprijini:
1. Racordarea tuturor unităților școlare la rețeaua de internet;
2. Accesul gratuit la internet și dotarea cu tablete pentru fiecare elev și profesor din România;
3. Instruirea gratuită a profesorilor pentru activitățile online;
4. Realizarea unei platforme naționale integrate la nivelul fiecărui județ pentru comunicare rapidă între elevi, profesori și părinți;
5. Consilierea psihologică gratuită a elevilor, profesorilor și părinților privind aspectele emoționale determinate de activitatea online și situația pandemică.
6. Sprijinirea financiară a școlilor pentru continuarea învățământului tradițional în condiții de maximă siguranță igienico-sanitară.”, a mai spus politicianul brăilean.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s