Decizii la nivel înalt, privind PIEȚELE AGROALIMENTARE

Simona Drăghincescu, subprefectul Județului Brăila cu atribuții de prefect, a anunțat astăzi, 8 noiembrie 2020, ce a decis Ministerul Afacerilor Interne referitor la unul dintre subiectele importante ale ultimelor ore, ce frământă mediul producătorilor agricoli autohtoni, respectiv PIEȚELE AGROALIMENTARE.
Astfel, potrivit sursei citate: „Primarii de orașe și municipii (sau comune care au organizate piețe agroalimentare) să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:
A. Acolo unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).
B. Acolo unde nu se pot deschide să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.
C. Acolo unde nu există nici această posibilitate să organizeze Piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.
Totodată, mâine la ora 11:00, Prefecții vor organiza ședințe la Prefecturi cu primarii pentru a lua act de măsurile luate.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s