Dezbatere on-line privind organizarea sărbătorilor Sf. Andrei şi Sf. Nicolae în Eparhia Dunării de Jos

Miercuri, 4 noiembrie 2020, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat prin videoconferinţă o şedinţă de lucru pentru organizarea şi desfăşurarea sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei şi Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii spirituali ai municipiilor Galaţi şi Bărila, se precizează într-un Comunicat de presă dat astăzi publicității.
Întrunirea de astăzi, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit on-line pe cei doi inspectori şcolari de la disciplina Religie, profesori de Religie şi elevi de la licee şi şcoli generale din Brăila și Galați.
Între subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței, potrivit preotului Rareş Bucur: „s-au aflat aspecte organizatorice ale celor două mari evenimente eparhiale, ţinându-se cont de situaţia deosebită cu care ne confruntăm în ţară din cauza pandemiei cu SARS CoV-2. În partea a doua a întrunirii, profesorii şi tinerii participanţi şi-au exprimat opiniile şi sugestiile privind perioada de pandemie şi modul în care aceştia doresc să se implice în activităţile viitoare prilejuite de cele două sărbători eparhiale. Pentru a intensifica rugăciunea, comunicarea şi trăirea duhovnicească, sărbătorile celor doi sfinţi ocrotitori spirituali ai municipiilor Galaţi şi Brăila, Sfântul Andrei şi Sfântul Nicolae, se vor desfăşurat în acest an în Eparhia Dunării de Jos, cu respectarea normelor legale în vigoare privind protecţia împotriva noului coronavirus.”

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos (Facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s