În curând, vernisaje, ateliere, concurs de literatură, festival de folk pe agenda Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Activitatea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila continuă chiar și în condițiile actuale, când iminența unor noi restricții bate la ușile instituțiilor culturale din întreaga țară.
În acest context, am solicitat dnei. Alina Sulicu, directorul acestei instituții culturale brăilene, informații despre viitoarele evenimente cultural–artistice care, potrivit programului stabilit anterior, ar trebui să aibă loc în curând, în eventualitatea în care nu s-ar impune noi restricții cauzate de problemele ce se pot ivi din cauza pandemiei.
„Ne dorim ca în perioada ce urmează să revenim pe structura agendei manifestărilor cultural-artistice, în sensul în care vom relua conferințele. Vom continua cu vernisajele de la „Galeria de jos”, „Galeria de Artă Profesionistă”, dar și la „Galeria din Pod” și la „Galeria Violon D’Ingres”, cum de-opotrivă ne îndreptăm atenția către „Concursul Național de Literatură Umoristică”, care va avea pe 13 noiembrie vernisajul. Premierea lucrărilor înscrise în concurs, sperăm să fie vineri pe 13, la ora 13:13, unde vor fi prezenți concurenții, dar și un invitat, posibil un actor sau un artist muzical, nu știm la acest moment.”
Directorul CJCPCT Brăila a mai subliniat, de asemenea, dorința de a se relua activitatea „Atelierului Ceramic de Vacanță”, în centrul atenției fiind activitatea de modelare a lutului: „Ne dorim să reluăm activitatea „Atelierului Ceramic de Vacanță” cu arta modelării lutului, în perioada ce urmează, pentru că tot urmează vacanța intersemestrială pentru cei mai mici. Noi avem și Atelierul de țesături „Să învățăm să coasem, să invățăm să țesem”.
În perioada strict următoare, sperăm ca în noiembrie să reluăm, dacă ni se va permite, procedurile pentru „Festivalul Național de Folk”. Sperăm! Dar vom vedea, pentru că undeva, pe 4-5 decembrie, să ne revedem cu Atelierul de revitalizare „Jocul”, cu maestrul Marin Barbu și cu dl. profesor Coman, de la Tulcea, unde va avea loc finalul Atelierului de revitalizare.”

Referitor la „Festivalul Național de Folk” de la Brăila, Alina Sulicu este de părere că anul acesta se va impune probabil o altfel de organizare, diferită de până acum: „Cât despre „Festivalul Național de Folk”, probabil că va fi o organizare atipică. Dacă până acum îl făceam la nivelul maxim, de cât ne puteam permite, la momentul acesta probabil că ne vom orienta în funcție și de evoluția virusului Covid-19.(…) Nu știu deocamdată să vă spun nici invitații, dar ne pregătim pentru că este propus pentru luna noiembrie, final de noiembrie, și atunci e timpul necesar pentru desfășurarea tuturor procedurilor.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s