Nepăstrarea curățeniei Municipiului Brăila generează sancțiuni!

În perioada 06 – 14.10.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 96.835 lei.
Pe linia curățeniei Municipiului Brăila, în perioada analizată, au fost depistate şi sancţionate 5 persoane cu amenzi în valoare de 6.500 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei. Un bărbat în vârstă de 19 ani, din sat/com. Movila Miresii, jud.Brăila, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat aruncând gunoi menajer dintr-un autocar, pe domeniul public, în loc neautorizat. Cu amendă în valoare de 1.000 lei, s-a ales și un brăilean, în vârstă de 18 ani, acesta fiind depistat depozitând mai mulți saci cu moloz pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru atingerea adusă prestigiului sau amenințarea săvârșită împotriva funcționarului public împuternicit să constate și să aplice prevederile H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 a fost depistată și sancționată contravențional o persoană, în vârstă de 45 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 2.500 lei, deoarece a adresat înjurii polițiștilor locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de natură să atingă prestigiul funcționarului public.
Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.
Pentru nerespectarea de către deținătorii de câini a obligației de a lua măsuri de prevenire a zgomotelor provocate de câinii pe care îi dețin, conform H.C.L.M. Brăila nr. 19/2014, a fost depistat şi sancţionat contravenţional un brăilean, în vârstă de 61 ani, cu amendă în valoare de 500 lei, deoarece în calitate de deținător a cinci câini nu a luat măsuri de prevenire a lătrăturilor și zgomotelor, provocând disconfort locuitorilor din apropiere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s