Alexandru Dănăilă: „În următorii 4 ani vom dovedi că pentru Brăila singura alternativă este PNL”

Alexandru Dănăilă, în calitate de lider al Filialei PNL Brăila, după scorul înregistrat la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020 de către filiala condusă de domnia sa, și-a prezentat demisia de onoare din această funcție, ca urmare a unei decizii stabilite la nivel central în cadrul PNL privind obținerea unui prag minim de 27% la nivel de filială.
Alexandru Dănăilă a făcut publică această decizie în cadrul primei întâlniri, de după alegerile locale, cu jurnaliștii brăileni, din data de 30 septembrie 2020. Cu această ocazie, Dănăilă a ținut în primul rând să mulțumească celor care au votat PNL la Brăila cât și colegilor săi de partid care s-au implicat în această campanie electorală: „Vreau, în primul rând, să mulțumesc tuturor cetățenilor care au votat PNL, tuturor colegilor care au fost implicați în campania electorală și tuturor militanților pe care partidul s-a bazat în această campanie electorală, tuturor oamenilor care au fost alături de noi și întregii echipe de campanie. A fost o luptă grea, ne-am bătut cu un PSD care, la Brăila, de 30 de ani deține monopolul pe scena politică aproape. Lupta nu a fost simplă. (…) Le mulțumesc, încă o dată, celor care ne-au votat și sper să continue să urmărească PNL pentru că în Consiliul Local și în Consiliul Județean noi le vom reprezenta interesele. Ne vom susține proiectele pe care le-am propus în campania electorală în continuare și, cu siguranță, întreaga echipă de consilieri pe care PNL la Filiala Brăila o are, și o va avea în continuare, se va ridica la nivelul așteptărilor și în următorii 4 ani vom dovedi că pentru Brăila singura alternativă este PNL, singurul partid capabil să implementeze o strategie de dezvoltare reală.
Sper ca administrația publică locală să fie mai receptivă la proiectele pe care noi le propunem și pe care le-am propus, să nu se mai întâmple ca în ultimii 4 ani când a fost un blocaj, atât la nivelul Consiliului Local cât și la nivelul Consiliului Județean.”

Revenind la analiza rezultatelor înregistrate de filiala liberală brăileană la alegerile locale din 27 septembrie, Alexandru Dănăilă a specificat faptul că probabil mâine va avea loc o ședință de partid în cadrul căreia se va vedea ce a mers bine, sau nu, în această campanie: „În ceea ce privește analiza activității, vă comunic că săptămâna asta, probabil vineri, va avea loc o ședință la partid la care vor participa și secretarul general al partidului și vicepreședintele regional al PNL. Întâlnirea va avea rolul să analizeze rezultatele alegerilor, ce a mers bine, ce a mers prost, ce ar fi trebuit făcut sau ce este de făcut mai departe pentru că urmează alegerile parlamentare și, cu siguranță, sunt foarte mulți oameni interesați de proiectul pe care Guvernul liberal și Guvernul Orban urmează să îl implementeze în următorii 4 ani în România. Brăila face parte din România, chiar dacă la Brăila alegerile locale au fost câștigate de PSD. (…) Cât privește calitatea mea de președinte, astăzi în cadrul Biroului Politic Național care a avut loc la București, mi-am prezentat demisia. M-am pus la dispoziția partidului pentru analiza care va avea loc vineri, în condițiile în care a fost luată o decizie cu privire la scorul limită al organizațiilor, mă refer la scorul pe lista de la Consiliul Județean, 27% sub care toți președinții de organizații din țară, indiferent ce calitate aveau s-au pus la dispoziția partidului pentru a se analiza situația din organizația respectivă. Cu această ocazie, Biroul Politic Județean al Filialei Brăila a fost dizolvat, iar săptămâna viitoare, la început, după analiza de vineri urmează să fie stabilită o conducere interimară care va asigura partea de organizare a alegerilor parlamentare până la organizarea alegerilor interne așa cum spune statutul care vor fi probabil organizate anul viitor, după alegeri.”
Profitând de prezența jurnaliștilor brăileni, Alexandru Dănăilă a mai dorit să mulțumească încă o dată colegilor săi de partid și să sublinieze importanța deținerii funcției de lider de filială liberală: „Vreau să le mulțumesc tuturor și să le spun că a fost o onoare faptul că am putut să conduc PNL Filiala Brăila, că am fost președinte al acestui partid. A fost un moment important în viața mea. Nu știu când se va termina, cum se va termina și ce va urma după aceea, dar voi rămâne fidel crezului de dreapta. Sunt un om de dreapta, voi rămâne în PNL. (…) Referitor la campania electorală vă mai spun că în campania electorală au fost o gramadă de momente dificile, o grămadă de momente în care a trebuit să fim puși în fața unor situații limită dar împreună, echipa de campanie cu colegii mei de la partid am trecut peste ele, am făcut față și am ajuns la final zic eu cu bine. Rezultatul din păcate nu a fost unul la nivelul așteptărilor. Funcția de președinte nu este una pe viață, nici o funcție nu este pe viață. (…) Sper ca următoarea conducere a partidului să fie una care să continue proiectele sau parte din proiecte și să vină cu altele mai bune. Poate vom reuși să câștigăm alegerile pentru că și eu îmi doresc să fac performanță. Sunt un om de performanță, care își dorește performanța, sunt un tip pragmatic și asta mi-am dorit de la început de când am preluat mandatul.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s