Chiriac promite, pentru Spitalul Județean, un RMN nou la Oncologie și un proiect de milioane de euro pentru reabilitarea Corpului A

Francisk Iulian Chiriac

Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a declarat în cadrul ultimei conferințe de presă din această lună, că la Spitalul Județean Brăila se desfășoară o serie de lucrări, însă de o parte a acestora se va putea beneficia doar după trecerea pandemiei actuale.
„La Spital se lucrează intens la corpul de legătură și îmi pare rău că ar fi trebuit acea secție, acel corp de clădire, care în momentul de față tratează pacienți cu Covid, să fie dat cât mai repede celor două secții atât de necesare, cardiologie și pediatrie. (…) Sperăm că până la sfârșitul lunii, să avem toate avizele să îl punem în funcțiune, dar acel corp va rămâne tot cu destinație Covid până se va trece pandemia.”
Francisk Iulian Chiriac mai susține că luna viitoare a acestui an, Corpul B al spitalului va beneficia și de un RMN nou: „La Corpul B se efectuează lucrări foarte intense și în septembrie vom avea un RMN nou, exact cum am promis, pentru că Secția de Oncologie este în Corpul B, și va deservi, în primul rând și în primul rând, pacienții oncologici ca să nu îi mai plimbăm de la un corp la altul.
Se lucrează și la partea de alimentare cu energie electrică a echipamentelor acestea, pentru că consumă foarte mult curent și de RCT și de RMN. (…) Avem în plan și acel echipament care va doza partea de citostatice, este aproape gata.”
Președintele CJ Brăila a mai subliniat faptul că referitor la Corpul A al Spitalului Județean Brăila, există o cerere depusă în ceea ce privește realizarea unui proiect de câteva milioane de euro care ar duce la creșterea considerabilă a calității cazării viitorilor pacienți: „Suntem cu cererea depusă pe Corpul A pentru acel proiect de opt milioane de euro pentru reabilitarea întregului corp. Așteptăm cu nerăbdare să ne înștiințeze Ministerul Fondurilor Europene și să ne cheme să semnăm contractul, astfel încât să trecem la următoarea etapă de a putea da drumul la achiziție. Sperăm ca în primăvara anului viitor, să intrăm efectiv cu reabilitarea corpului A al spitalului, în ceea ce înseamnă cazarea pacienților, cu grupuri sanitare noi, cu mai puține paturi în saloane, să arate cât mai curând acest corp ca un spital adevărat și să putem să dăm pacienților, care vin în spital, condiții mult mai bune de cazare.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s