Cătălin Boboc a avut astăzi ultima întâlnire cu jurnaliștii brăileni, în calitate de Prefect al Județului Brăila

Catalin Boboc

Prefectul Cătălin Boboc a susținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat că urmează a fi eliberat din funcție, domnia sa depunând în data de 05.08.2020, o solicitare de încetare a exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de Prefect al județului Brăila, în contextul în care acesta a fost desemnat candidatul Organizației Județene a PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Brăila.
În cadrul întâlnirii sale cu jurnaliștii, Cătălin Boboc a făcut și un scurt bilanț al activității desfășurate în mandatul său de 8 luni, în calitate de Prefect al Județului Brăila.
„Se încheie astăzi un mandat pe care mi l-am exercitat, așa cum v-am spus de la început, și anume un mandat al unui prefect care și-a propus să fie implicat. Implicat în tot felul de probleme, și gradul meu de implicare, vreau să vă asigur, că a fost unul dat de nivelul problemelor sau de mulțimea problemelor, nicidecum de catalogările unor oameni din spațiul public, care au spus că uneori îmi depășesc parcă atribuțiile, parcă așa era exprimarea. Eu cred că niciodată, atunci când vrei să te implici într-o problemă și cauți soluții, dacă nu încalci legea, nu îți depășești nici-un fel de atribuții.
Am încercat să fiu, așa cum am spus, încontinuu alături de instituțiile publice din Brăila care aveau nevoie și de sprijinul meu. Nu m-am ferit de subiecte fierbinți. Am luat decizii chiar dacă, uneori, îmi puteam imagina ca fiind nepopulare. Le-am luat pentru că, după ce am discutat cu cei care gestionau o anumită situație, o instituție direct implicată, am ascultat specialiștii și am luat decizii, repet chiar cu riscul de a fi uneori nepopular, pentru că aveam credința că acele decizii sunt bune și că vor avea efecte benefice. (…) Vă spun că nu aș fi putut și nu pot, și nu am să pot niciodată, să îmi exercit un mandat altfel pentru că, pur și simplu, așa e stilul meu. Nu pot să am la cunoștință o problemă și să fug de ea pentru că nu scrie undeva, negru pe alb, că e problema mea. Cred că orice problemă, a noastră, a brăilenilor, este a tuturor celor care pot face un lucru cât de mic pentru a rezolva orice situație. Nu am să fac un bilanț în sensul clasic, nu am să spun numărul de ședințe, decizii. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni dar, vă spun că la orice cifră dacă vreți, nu e doar o statistică, în opt luni de mandat suntem cu mult peste dublul față de orice alte cifre din alți ani.”, a spus Prefectul Cătălin Boboc la întâlnirea sa de astăzi cu jurnaliștii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s