Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac: „Podul de la Brăila prinde contur!”

Podul Suspendat peste Dunare (1)

„Podul de la Brăila prinde contur!”, susține președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.
Domnia sa precizează că astăzi, 29.07.2020, împreună cu primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, și vicepreședintele CJ Brăila, Ionel Epureanu, au dezbătut, în cadrul aceluiași subiect, podul de peste Dunăre, tema relocării rețelelor electrice și de telefonie în zona Brăilei.
„Azi, mobilizare generală pe tema relocării rețelelor electrice și de telefonie, împreună cu primarul municipiului, Dragomir Viorel Marian și vicepreședintele Consilului Județean Brăila, Epureanu Ionel.
Lucrare avansată care prinde contur – pentru prima oară construcția piciorului podului este vizibilă pentru trecători.”

Podul Suspendat peste Dunare (2)Președintele CJ Brăila mai informează brăilenii că în cadrul acestei lucrări, respectiv Podul Suspendat peste Dunăre, vor exista două turnuri de care urmează a se prinde cabluri de oțel, menite să susțină un tablier metalic, cu o greutate de peste două mii de tone: „Vor fi două turnuri de aproape 200 de metri înălțime de care se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco.”

Sursă foto: Francisk Iulian Chiriac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s