Marilena Ioanid, expoziție online de tapiserie

Afis - Marilena Ioanid, expozitie online de tapiserie

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila propune iubitorilor artei plastice o incursiune virtuală în cadrul Expoziției online de tapiserie realizată de Marilena Ioanid. Expoziția poate fi vizionată online în perioada 15 iulie – 15 august 2020.
„În aceste vremuri de linişte şi meditaţie a sinelui, cât şi a lumii exterioare, care s-a transformat de la oră la oră căutând căldura de altădată, vă propunem o incursiune într-o lume colorată de „natură, stări emoţionale, efecte, senzaţii…”, așa cum declară Marilena Ioanid, artist platistic, la un moment dat căci, despre ea şi despre lumea ei transpusă în lucrări de artă textilă este vorba. Născută pe 13 august 1965, Marilena Ioanid este un nume de referinţă în cultura brăileană şi naţională construit în timp prin participări la expoziţii, simpozioane, concursuri, contribuţii la organizarea şi desfăşurarea unor manifestări de specialitate în Brăila şi în ţară sau ca profesor de arte plastic.”, susțin reprezentanții instituției culturale brăilene, menționate anterior.
„Expoziţia din Sala Pro Arte a fost organizată după restaurarea actualei clădiri a Centrului Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Brăila din anul 2012 şi cuprinde o parte din lucrările sale de tapiserie precum: Compoziţie, Învolburare, Orizont, etc. menite să ne transmită ideea căminului ce primeşte materialităţile blânde ale ţesăturii de lână şi alte fibre naturale, dar şi legătura meştesugului popular realizat în războiul tradiţional în casele ţărăneşti, cu scoarţe şi păretare.
Pentru un plus de culoare şi emoţie vă invităm să vizitaţi site-ul artistului plastic, Marilena Ioanid (http://www.ioanid.ro/tapiserie.html) unde, lucrări specifice artei decorative, se îmbină pentru a defini şi transmite personalitatea sensibilă a acesteia.”, mai spun reprezentanții Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s