Numai într-o săptămână, amenzi în valoare de 4.300 lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice!

sticle, bere, banca, gunoaie

Polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat, în perioada 30.06 – 07.07.2020, 22 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.300 lei, conform Legii nr. 61/1991 R, toate pe linia tulburării ordinii și liniștii publice. Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 16 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.
Astfel, un bărbat, în vârstă de 50 ani, din Brăila, a fost sancționat de polițiștii locali cu amendă în valoare de 300 lei, el fiind depistat pe Calea Galați, în părculețul de joacă din fața unui bloc, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.
Un alt brăilean, în vârstă de 58 ani, s-a ales și el cu amendă în valoare de 200 lei, acesta fiind depistat pe str. Radu Negru, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat. Sancționată pentru același motiv a fost si o altă persoană, în vârstă de 42 ani, tot din Brăila. Aceasta a fost sancționată cu amendă în valoare de 100 lei, fiind depistată pe str. Dudului, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

Atenție! Tulburarea liniștii locatarilor este sancționată de lege

Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00, de către orice persoană prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori instrument muzical, a fost depistată de către polițiștii locali și sancționată contravențional o persoană, în vârstă de 21 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată în curtea interioară a unui bloc situat pe str. Pietății, tulburând liniștea locatarilor după orele 23:00, prin zgomote și strigăte.

Amenzi pentru gesturi obscene și înjurături în public

Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de înjurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, a fost depistat şi sancţionat contravenţional un bărbat, în vârstă de 55 ani, din sat Lungești, com. Bălăbănești, jud. Galați, cu amendă în valoare de 200 lei, el fiind depistat de polițiștii locali brăileni pe Bd. Dorobanților, la intersecție cu str. G-ral E. Grigorescu, în timp ce profera înjurii, tulburând liniștea locuitorilor din zonă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s