Primarul Dragomir: „STOP “GUNOAIELOR”!” Poliția Locală monitorizează păstrarea curățeniei în Brăila

Politia Locala Braila, print screen video, furt de gazon

„Peste 300 de camere de filmat în Brăila. Zeci de amenzi săptămânal! STOP “GUNOAIELOR”!”, solicită brăilenilor primarul municipiului, Viorel Marian Dragomir.
„Permanent încercăm să facem un oraș mai frumos… Și totuși sunt “unii” care vor să avem un oraș curat în timp ce ei aruncă gunoiul peste tot… Ușor cu vorbele, greu cu faptele…
În ultima perioadă, datorită celor peste 300 de camere, zeci de brăileni primesc săptămânal “procese verbale” cu sume de până la 2.500 lei (amenda maximă în această situație).
Unii ar fi tentați să spună și ce dacă… Nu le vor plăti! Iar noi, ca o administrație corectă îi informăm că sumele acestea sunt purtătoare de penalități și niciodată nu vor putea să vândă un apartament. o casă sau o mașină, etc. decât după ce plătesc amenda și penalitățile! Toată viața lor, aceste amenzi vor rămâne în evidența fiscală a primăriei!”, mai spune primarul Dragomir.

Până și gazonul nu poate rezista în fața chilipirgiilor

Conform unui Comunicat de Presă emis în data de 14.07.2020, de Poliția Locală Brăila, în perioada 30.06.2020 – 11.07.2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al municipiului Brăila. Totodată, un alt brăilean a fost sancționat contravențional pentru distrugerea spațiului verde. Toți contravenienții au fost surprinși de camerele de supraveghere din municipiu în timp ce încălcau normele legislative în vigoare. Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 2 persoane, care și-au aruncat gunoiul la Podul Apollo și lângă Cimitirul ”Sf. Maria”. În primul caz, este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Brăila, pe care camerele l-au surprins cum aruncă mai mulți saci plini cu gunoi menajer lângă modulul de colectare selectivă de pe str. Ion Ghica/Pod Appolo. Acesta a fost amendat cu suma de 1.000 lei. În al doilea caz, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Brăila, a fost depistat două zile la rând, aruncând gunoi pe domeniul public, lângă Cimitirul ”Sf. Maria”. Și acesta a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, bărbatul fiind pus de polițiștii locali să strângă gunoiul pe care l-a aruncat lângă gardul cimitirului. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei.
În ce privește distrugerea spațiului verde, în dimineața zilei de 11.07.2020, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost surprins în timp ce distrugea gazonul plantat în fața Cimitirului ”Sf. Maria”. Pe imaginile surprinse de camerele de supravghere din zonă se observă cum bărbatul desprinde o bucată de gazon, o pune într-o sacoșă, pleacă, apoi se întoarce pentru a mai desprinde încă o bucată. În scurt timp însă, el a fost identificat de către polițiștii locali, bărbatul fiind sancționat cu suma de 2.000 de lei. Individul a adus totodată gazonul înapoi, aducând zona la condiția inițială.
Imagini surprinse de camerele video puteți viziona AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s