Președintele CJ Brăila nu susține raționalizarea apei cetățenilor din mediul rural!

Francisk Iulian Chiriac

„Sub nicio formă nu susțin raționalizarea apei cetățenilor din mediul rural!”, declară public președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, într-un mesaj pe Facebook din data de 08.07.2020, adresat brăilenilor din Județul Brăila.
„Nu voi fi de acord cu niciun fel de variantă de raționalizare a apei, fie prin stabilirea unei cote zilnice per persoană, fie prin stabilirea unui program de livrare a apei. Nu se poate face așa ceva, nu putem stabili cote la consumul de apă potabilă! Îi rog pe cei implicați să nu se mai gândească la astfel de soluții. Trebuie să ne gândim la soluții tehnice, astfel încât să mărim debitele în tot județul, să nu mai fie probleme cu alimentarea cu apă la unii consumatori. Important este ca populația din municipiu și județ să beneficieze de apă 24 de ore din 24, în aceleași condiții, pentru a-și acoperi nevoile de consum în gospodărie. Nu putem pune condiții în ceea ce privește consumul apei și nici nu putem să stabilim prețuri diferite.”
De asemenea, Francisk Iulian Chiriac mai subliniază faptul că: „Problema comunelor Șuțești, Gradiștea și Racovița a fost rezolvată prin pornirea unei stații de pompare, astfel că s-a mărit debitul în cele trei localități. Pentru localitățile Mircea Vodă, Surdila Găiseanca, Surdila Greci și orașul Făurei, s-a identificat deja o soluție tehnică care va mări debitul. În scurt timp va fi pusă în aplicare! Trecem printr-o perioadă de secetă, iar nevoia de apă a cetățenilor este mai mare, însă, am identificat împreună cu cei de la CUP „Dunărea” Brăila soluții tehnice care să asigure necesarul în această perioadă.” 
Totodată, președintele CJ Brăila mai precizează în mesajul său către brăileni și faptul că: „Toate problemele localităților din județ, legate de lipsa de apă, pot fi rezolvate prin proiectul POIM (fonduri europene). Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Brăila a fost câștigat de CUP „Dunărea”, în numele primăriilor din județ, și are o valoare totală de 240 milioane de euro, fiind a doua mare investiție cu fonduri europene în Brăila după Podul peste Dunăre. Din păcate, proiectul stagnează din cauza unor factori de decizie de la nivel guvernamental!”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s