Păstrarea curățeniei orașului, în vizorul polițiștilor locali brăileni

gunoaie, deseuri

În perioada 23 – 30.06.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 209 sancţiuni contravenţionale în valoare de 165.095 lei.
În ceea ce privește păstrarea curățeniei la nivelul Municipiului Brăila, în perioada analizată, polițiștii locali brăileni au depistat şi sancţionat 8 persoane cu amenzi în valoare de 9.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei.
Ca atare, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Brăila, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2.000 lei, acesta fiind depistat lângă Parcul A.N.L. Lacu-Dulce, aruncând reziduuri menajere dintr-un autoturism, pe domeniul public, în loc neautorizat. Cu o amendă în valoare de 1.000 lei, a fost sancționat și un alt brăilean, în vârstă de 27 de ani, el fiind depistat pe str. Unirii, în dreptul unui teren viran, aruncând reziduuri menajere și moloz pe domeniul public, în loc neautorizat. La fel a fost sancționat de către polițiștii locali și o altă persoană, în vârstă de 58 ani, cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată pe str. Vadul Olangeriei, la intersecție cu str. Independenței, aruncând moloz din două roabe, pe domeniul public, în loc neautorizat.
La ora actuală, și comercializarea sau consumul de semințe pe străzi sau în locuri publice pot deveni motiv de amenzi ca urmare a nerespectării legilor actuale. Ca atare, la nivelul Municipiului Brăila, pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei. Astfel un brăilean, în vârstă de 27 ani, s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat de către polițiștii locali brăileni, în Parcul Monument, în părculețul de joacă situat lângă Liceul „Edmond Nicolau”, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. Pentru aceeași faptă au fost sancționate și alte două persoane, cu amenzi în valoare de 1.000 lei fiecare.
Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat a fost depistat şi sancţionat contravenţional un bărbat, în vârstă de 51 ani, din Brăila, cu o amendă în valoare de 1.500 lei, pentru arderea de resturi menajere pe str. Campiniu, la intersecție cu Bd. Al. I. Cuza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s