Nerespectarea unor prevederi legislative, aflate în vigoare, sancționată de către polițiștii locali brăileni

Politia Locala Braila, Masina

În perioada 16 – 23.06.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, polițiștii locali brăileni au aplicat un număr de 5 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 700 lei.
Astfel, un tulcean, în vârstă de 46 ani, s-a ales cu o amendă în valoare de 300 lei deoarece, în calitate de conducător al unui autovehicul a oprit voluntar într-o stație a mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A. de pe raza Municipiului Brăila.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), un brăilean, în vârstă de 49 ani, a fost sancţionat contravenţional de polițiștii locali brăileni cu o amendă în valoare de 1.000 lei, acesta fiind depistat pe str. Bacului, lângă gardul fostului Siloz, aruncând reziduuri vegetale dintr-un autoturism, pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat a fost depistat şi sancţionat contravenţional un bărbat, în vârstă de 40 ani, din sat/com. Cuza Vodă, jud. Constanța, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru arderea de resturi menajere pe str. Cimbrului, lângă Centrul de colectare și reciclare a deșeurilor.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s