Chiriac: „Sistemul sanitar a fost, încă de la început, o prioritate pe agenda mea de lucru.”

Francisk Iulian Chiriac

În ultimii 4 ani de zile, Consiliul Județean Brăila, sub șefia președintelui Francisk Iulian Chiriac, a produs numeroase schimbări la nivelul Județului Brăila în ceea ce privește sistemul sanitar local.
„După 4 ani de eforturi susținute, prin muncă și dăruire dar și dorința de a crea județului Brăila contextul economic și social favorabil dezvoltării unor noi generații, astăzi a venit vremea să trag linie și să vă prezint, stimați cetățeni ai județului Brăila, realizările în calitate de președinte al Consiliului Județean Brăila. (…) Sistemul sanitar a fost, încă de la început, o prioritate pe agenda mea de lucru. Mi-am propus ca în acest mandat, spitalele care se regăsesc în subordinea CJ Brăila să intre într-un proces de reabilitare și modernizare pentru a crea un sistem de sănătate mult mai aproape de standardele europene.”, susține președintele CJ Brăila.
„Ne putem mândri cu o clădire care deservește ATI la standarde europene, 11 săli de operație ultra-moderne, un bloc operator complet nou și performant și echipamente medicale performante achiziționate din surse proprii și co-finanțare de la Ministerul Sănătății până în 2019.
Iar proiectele nu se opresc aici! Corpul A al Spitalului Județean va beneficia printr-un proiect european de aproximativ 8 milioane de euro, de saloane moderne, cu tot ce este necesar pentru ca pacienții să fie cazați în condiții optime.”, mai precizează Chiriac.
Domnia sa nu uită și schimbările produse în cadrul Spitalului Județean Brăila, Corpul B: „Corpul B, sau Spitalul 3 așa cum îl știți cei mai mulți dintre dvs., va intra și el într-o reabilitare pe un proiect cu o valoare de aproximativ 16 milioane de euro. Trebuie să știți că avem un plan foarte bine pus la punct pentru a aduce cea mai mare unitate spitalicească din județ, la standarde europene.”
Pe lista realizărilor președintelui CJ Brăila și a instituției aflate în subordinea sa se află și Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila: „Spitalul TBC a beneficiat de achiziționarea sediului (aproximativ 900.000 euro), lucru indispensabil pentru derularea modernizării acestuia. La această dată este în curs de execuție DALI pentru aducerea acestei unități spitalicești la standarde europene. Dispensarul TBC este un alt proiect în care Consiliul Județean Brăila a atras investiții. La acest moment, clădirea situată pe str. Belvedere a trecut printr-un amplu proces de reabilitare interioară și funcționează ca ambulator pentru Spitalul TBC dar și dispensar. Valoarea lucrărilor, până la acest moment, se ridică la suma de aproximativ 1,6 milioane euro.
Brăilenii au la dispoziție și un angiograf, care va fi pus în valoare printr-un contract de colaborare cu un centru universitar din București, cu specializare în cardiologie și angiografie.”
În plus, președintele CJ Brăila a avut în vedere și atragerea la Brăila a medicilor foarte bine pregătiți: „Am atras spre Brăila medici tineri, foarte bine pregătiți. Pentru ei am creat un mediu de lucru profesionist dar și locuințe de serviciu, așa cum mi-am propus în 2016. Și nu ne oprim aici. Tot pentru ei Consiliul Județean Brăila va mai construi un bloc nou, de 16 locuințe, cu aceeași destinație.
Eforturile noastre s-au concentrat și pe Serviciul de Ambulanță Județean, care în acest mandat și-a suplimentat cu sprijinul CJ Brăila parcul auto cu 18 ambulanțe noi, 1/3 din numărul total de autospeciale și a beneficiat de reparații la clădire.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s