Concurs „Copilăria serbată la Muzeu”
Secția „Etnografie și Artă populară” – muzeograf șef, Gabriela Dorina Cloșcă – a Muzeului Brăilei „Carol I”, organizează concursul „Copilăria serbată la Muzeu”.
Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 15 ani, și se desfășoară pe două secțiuni: desen/ pictură și povești/ compuneri.
Regulamentul concursului:
Cei interesați pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări.
Desenele/picturile vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala/grădinița, numele cadrului didactic coordonator.
Poveștile/compunerile vor fi scrise pe format A4 și vor fi semnate la sfârșit cu numele copilului, școala/grădinița, numele cadrului didactic îndrumător.
Lucrările vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail brindusa.ilie@yahoo.co.uk și orionarmanda@yahoo.com sau pot fi aduse la secția Etnografie – în strada Polonă nr. 14.
Termen limită de înscriere: 15 iulie 2020, inclusiv.
Lucrările pot fi inspirate din vizite la muzeu: obiecte îndrăgite de copii și tineri din secția „Etnografie” sau alte secții muzeale brăilene, obiecte de patrimoniu, tradiții și obiceiuri populare văzute în orice muzeu din țară sau din lume (chiar și virtual), etc.
Participanții (copii și cadre didactice) vor primi adeverințe de voluntar, diplome și premii.
Jurizarea se va face în perioada 16 – 20 iulie 2020.
Cu lucrările selectate pentru concurs se va realiza o expoziție la secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” (strafa Polonă, nr. 14), care va fi disponibilă online pe site-ul http://www.muzeulbrailei.ro și în rețeaua Facebook: Muzeul Brăilei și Armanda Filipine, precum și în revista Brăila Chirei. Cele mai frumoase povești/compuneri, de asemenea, vor fi publicate integral în revista Brăila Chirei.
Vernisajul expoziției cu public se va face la o dată ce va fi anunțată ulterior.
Precizăm că acest concurs face parte din proiectul ”Întâlnirile interculturale de la Etnografie”, cordonator muzeograf dr. Brîndușa Ilie, avându-i ca parteneri pe Armanda Filipine și revista Brăila Chirei.
Proiectul ”Întâlnirile interculturale de la Etnografie” se adresează publicului larg, elevilor/cadrelor didactice județul Brăila, tuturor iubitorilor de tradiții și obiceiuri, obiectivul lui fiind promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre etnoidentitare.