A fost lansată la apă „Chira Chiralina” – Șalupa Primăriei Brăila! Se speră reluarea curselor pe Dunăre între Brăila și Galați

Chira Chiralina, Salupa Primariei Braila, transport apa

A fost lansată la apă „Chira Chiralina” – Șalupa Primăriei Brăila, susține public primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir.
Această șalupă a fost realizată din fonduri europene și prin contribuția Primăriei Brăila (907.500 lei fonduri europene și 67.000 lei contribuție Primăria Brăila) prin intermediul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, beneficiari fiind brăilenii, după spusele primarului.
Șalupa „Chira Chiralina” asigură 25 de locuri și are o lungime de 16 metri. În anunțul său, primarul Viorel Marian Dragomir îi felicită pentru realizarea acestui proiect pe managerul proiectului, Marius Mateescu, pe echipa de proiect alcătuită din Mihai Tătăruș, Emilia Moroianu, Mihaela Giugiuc, Marian Jercan, Florentina Robitu și Daniela Mihalache, pe experții în domeniu cooptați, respectiv Mihai Rusinoiu și Gheorghe Rusu cât și pe constructorul șalupei, Cirus Plast Constanța.
„După lansarea la apă, șalupa va face probe cu reprezentanții Registrului Naval Român, apoi se vor obține avizele și la final va pleca în prima cursă de la Constanța la Brăila.
După parcurgerea procedurilor menționate anterior, în funcție de legislația privind starea de alertă sau măsurile ulterioare stării de alertă se vor organiza primele curse.
Vom propune: Curse în rada Portului Brăila (30 de minute), curse în jurul Insulei Mici a Brăilei (1 ora), curse către Galați (dacă autoritățile din Galați vor permite acostarea la un ponton), curse pentru grupuri organizate.”, mai precizează primarul.
Totodată, primarul Municipiului Brăila speră ca Primăria Galați să pună la dispoziție un ponton gratuit și pe sistem de reciprocitate să se reia cursele între orașele Brăila și Galați.
În ceea ce privește costul unui bilet, Viorel Marian Dragomir asigură cetățenii Brăilei că acesta „va reflecta doar cheltuiala cu motorină și personalul navei”.
Șalupa „Chira Chiralina” poate fi văzută AICI.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s