HC Dunărea Brăila a semnat cu cel mai bun inter stânga din Belarus, Maryia Kanaval!

Maryia Kanaval, hc dunarea braila

Maryia Kanaval, cel mai bun inter stânga din Belarus, a semnat cu HC Dunărea Brăila pentru următoarele 2 sezoane.
Maryia Kanaval are 23 de ani, iar ultima echipă la care a evoluat a fost Bntu-Belaz Minsk, ocupând sezonul trecut locul 2 în campionatul intern din Belarus.
A început handbalul în Rogachev, orașul în care s-a nascut, iar la 15 ani a devenit componentă a echipei de junioare a țării sale. A făcut parte din echipa Bntu-Belaz Minsk și este componentă a naționalei de senioare din Belarus.
Sportiva a obținut de-a lungul carierei sale multiple titluri de campioană în Belarus și a câștigat Cupa din țara natală, iar în sezonul 2019-2020, Maryia a fost declarată cel mai bun inter stânga din Liga Națională din Belarus.
Maryia Kanaval consideră că Dunărea Brăila este un club profesionist și că Liga Națională din România este una dintre cele mai puternice.
Alături de Maryia vor continua să lupte pentru HC Dunărea, de pe postul de inter stânga, Bianca Tiron și Bojana Milic.
HC Dunărea a semnat, de asemenea, și cu o finalistă de Liga Campionilor. Jovana Sazdovska, noua extremă stânga a echipei. În vârstă de 27 de ani, Jovana Sazdovska vine la HC Dunărea Brăila de la HC Thüringen, din Germania, echipa cu care a evoluat în Liga Campionilor și Cupa EHF.
Totodată, Aneta Udriștioiu, Cătălina Preda și Iasmina Ichim vor continua să lupte pentru HC Dunărea de pe postul de extremă dreapta. Postul de extremă dreapta nu suferă modificări în acest an.