Au fost desemnați câștigătorii concursului şcolar, cu tematică de protecţie civilă, “Cu viața mea, apăr viața” – faza județeană

Miercuri, 10 mai 2023, la Școala Gimnazială “Fănuș Neagu” Brăila, s-a desfăşurat faza județeană a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă “CU VIAŢA MEA, APĂR VIAŢA”.
Organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila, concursul s-a dovedit, ca în fiecare an, un eveniment şcolar de real interes. Alături de organizatori s-au aflat Consiliul Județean Brăila care au asigurat cupe, medalii și diplome și Direcția de Sănătate Publică Brăila care a asigurat asistența medicală.
La acest concurs, la ciclul gimnazial, s-au prezentat echipaje din cadrul Școlii Gimnaziale “Fănuș Neagu” Brăila, Școlii Gimnaziale Vădeni, Școlii Gimnaziale Cazasu, Școlii Gimnaziale Salcia Tudor, Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni, iar la ciclul liceal Colegiul Național “Ana Aslan” Brăila, Liceul Tehnologic “N. Oncescu” Ianca, Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni, Liceul Tehnologic “N. Titulescu” Însurăței, Liceul Teoretic “G. Vâlsan” Făurei.
Prin organizarea acestui concurs s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.
Concursul a constat în desfăşurarea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea unei tematici specifice și două probe practice – transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

La finalul competiției clasamentul general a fost următorul:
La nivel gimnazial:
Locul I – Şcoala Gimnazială Vădeni;
Locul II – Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni;
Locul III –Școla Gimnazială “Fănuș Neagu” Brăila;
La nivel liceal:
Locul I – Liceul Tehnologic “N. Oncescu” Ianca;
Locul II – Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni;
Locul III – Colegiul Național “Ana Aslan” Brăila.

Sursă foto: ISU “Dunărea” Brăila