37 situații de urgență gestionate cu profesionalism de subunitățile I.S.U. “Dunărea” Brăila

Foto arhivă

În perioada 05 – 07 mai 2023, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dunărea” Brăila au intervenit pentru gestionarea a 37 situații de urgență, dintre care trei pentru stingerea incendiilor, o asigurare zonă în urma producerii unui accident rutier și 32 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, astfel:
Vineri:
– la ora 21:10, Garda de intervenție Ianca a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Ianca. Au ars cca. 5000 mp. vegetație uscată și stuf și 15 stâlpi din lemn, de la gardul unei locuințe. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului este folosirea intenţionată, sau din culpă, a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Sâmbătă:
– la ora 12:10, Garda de intervenție Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Vișani. A ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 1500 mp. Cauza probabilă, care a dus la producerea incendiului, a fost un foc deschis în spații deschise lăsat nesupravegheat.
– la ora 19:30, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de pe b-dul Dorobanților din municipiu. Au ars cca. 30 kg hârtie și carton și 20 kg textile aflate în balconul apartamentului situat la etajul 3. Proprietara a lăsat o lumânare aprinsă, nesupravegheată, în apropierea materialelor combustibile. Aceasta a fost evaluată medical de echipajul SAJ Brăila și nu a necesitat trasportul la spital;
– la ora 20:30, un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul Detașementului 1 de pompieri Brăila au asigurat zona în urma producerii unui accident rutier pe b-dul Dorobanților din municipiu.
Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 32 persoane din Municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.