Jandarmii brăileni donează, încă o dată, sânge | I.J.J. Brăila atrage atenția asupra problemei numărului scăzut de donatori

În cursul acestei săptămâni, mai mulți jandarmi din carul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu, pentru a donat, încă o dată, sânge. Acestora li s-a alăturat și preotul paroh al Capelei Militare “Sfinții Martiri Brâncoveni” a Garnizoanei Brăila, pr. Cristian Cosmin Ion.
“Scăderea numărului de donatori de sânge este una dintre problemele comunității aflată în atenția noastră, ca oameni purtători ai uniformei bleu-jandarm. Periodic, colegii noștri merg la Centrul de Transfuzie Sanguină și donează sânge, în încercarea de a veni atât în ajutorul pacienților, cât și al medicilor pentru a-și duce la bun sfârșit actul medical.
Dorim ca gestul colegilor noștri să fie luat drept exemplu de către brăileni și să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, situat pe strada R.S. Campiniu din municipiu, pentru a dona.”
, a precizat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Campania de donare de sânge face parte din campania națională “Donează sânge! Salvează o viață”, inițiată de Patriarhia Română și la care Jandarmeria Română s-a alăturat.