“Prietenie… pe o… sfoară…”, proiect ce se adresează preșcolarilor și școlarilor din clase primare prin activități practice care îmbină lectura și desenul

Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila derulează în perioada aprilie – iunie 2023, proiectul “Prietenie… pe o… sfoară…”, inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene “George Barițiu” Brașov.
Parteneriatul educațional internațional “Prietenie… pe o… sfoară…”, aflat la a XI-a ediție, constă în activități practice care îmbină lectura și desenul, promovând literatura pentru copii şi stimulând interesul acestora pentru lectură.
De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 1000 de instituții culturale din întreaga ţară şi din Republica Moldova. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Jojanna Spyri. Fiecare copil participant la program colorează schiţele unicat (realizate de bibliotecar Diana Cristea), din cartea Heidi, cea mai cunoscută lucrare a autoarei elvețiene.
Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clase primare; cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Dorința organizatorilor este să aducă în atenția micuților, dar și a părinților, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii.
Mai multe informații puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției – Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau pe email sectiacopiibjbraila@gmail.com.