Jandarmii brăileni vor asigura ordinea publică la evenimentele sportive din acest weekend

Evenimentele sportive care se vor desfășura în acest weekend sunt în atenția jandarmilor brăileni. Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila vor fi prezente în zona locurilor de desfășurare a competițiilor sportive de fotbal și, respectiv, handbal, pentru siguranța spectatorilor, pentru a preveni și combate posibilele fapte de natură antisocială.
În acest sens, sâmbătă, 22 aprilie, jandarmii vor fi prezenți la Stadionul Municipal, unde se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele AFC 1919 Dacia Unirea Brăila și ACS Voința Limpeziș.
Duminică, 23 aprilie, efectivele Jandarmeriei vor fi în zona Sălii Polivalente “Danubius” din municipiu, acolo unde va avea loc meciul de handbal din cadrul Ligii Florilor Mol, dintre echipele HC Dunărea Brăila și CSM București.
Fiind evenimente sportive, reprezentanții IJJ Brăila reamintesc spectatorilor câteva dintre obligațiile pe care le au:
• să nu introducă în stadion/sală inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen;
• să nu își ascundă fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea;
• să nu provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta bazelor sportive ori, după caz, a stadionului/sălii;
• să nu introducă articole pirotehnice interzise prin lege în incinta arenei sportive;
• să nu pătrundă fără drept, prin orice mijloace, pe suprafața de joc.
De asemenea, tuturor spectatorilor li se recomandă să nu se implice în incidente și să dea dovadă de spirit de fairplay, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică, ce ar putea conduce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Sursă foto: Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila