Jandarmilor brăileni li s-au alăturat 11 absolvenți ai școlilor militare din Drăgășani și Fălticeni

Unsprezece absolvenți ai școlilor militare, subofițeri jandarmi, din Drăgășani și Fălticeni au fost încadrați la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, în această săptămână. Sunt tineri, cu aspirații și așteptări pe măsură, dornici să înceapă cât mai repede activitatea în domeniul ordinii publice.
“Cei mai mulți dintre proaspeții absolvenți s-au aflat și în practică în cadrul unității noastre, au participat la misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente din diferite domenii (religioase, culturale, artistice, sportive etc.) și susțin că spiritul de echipă pe care l-au observat la detașamentele inspectoratului i-au determinat să-și dorească să se alăture acestui colectiv.”, a precizat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în cadrul unui Comunicat de Presă, emis astăzi, 19.04.2023.
Pentru Manuel Tudorică, una dintre misiunile la care a participat în timpul practicii a însemnat mult mai mult. Aflat în localitatea Vădeni, la Zilele Comunei, acesta a avut ocazia de a-și manifesta recunoștința și iubirea față de bunicii săi, în momentul în care a urcat pe scenă și le-a oferit un buchet de flori cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie.
„Bunicii mei m-au îndrumat spre cariera militară, iar în acel moment, când le-am oferit buchetul de flori îmbrăcat în uniformă, am simțit că e cea mai potrivită formă de a le mulțumi pentru acest pas important din viața mea!”, povestește acum Manuel.
Cosmin Sîrbu, Cosmin Vechiu, Adrian Răileanu și Cătălin Varvaruc își amintesc cu drag de cele trei zile consecutive când au îmbrăcat uniforme de epocă din patrimoniul Muzeului Jandarmeriei Române, cu ocazia participării la Festivalul Istoric “Vladislav I”.
“Deși nu a fost o misiuni de asigurare, ne-a plăcut foarte mult să purtăm acele uniforme similare celor din 1850, anul înființării Jandarmeriei. Paradele au fost punctul culminant, am simțit admirația oamenilor și respectul lor față de uniforma militară, în general. Dar cel mai bine am observat atunci munca de echipă din inspectorat. Erau toți ca unul, indiferent că participau la misiunea de reprezentare ori la cea de asigurare, de însoțire a paradei. Atunci a fost momentul decisiv, am zis că acesta este colectivul din care vrem să facem parte!”, susțin noii absolvenți.
Sabin Diaconu a absolvit școala militară de subofițeri jandarmi din Fălticeni și se mândrește că, alături de tatăl său pompier și fratele polițist, sunt cu adevărat o familie din Ministerul Afacerilor Interne. “Nu am vrut să fiu diferit față de tatăl sau fratele meu, dar pe mine această Armă m-a atras și sunt mândru de uniforma pe care o port astăzi.”, spune Sabin.
Printre cei unsprezece noi jandarmi se numără și un campion național la Taekwondo. Iustinian Moisii practică acest sport de la vârsta de 9 ani, iar de câțiva ani a început să învețe și kickbox. “Sportul m-a ajutat să mă dezvolt sănătos și m-a disciplinat. Iar la admitere, m-a ajutat foarte mult la proba fizică. Practic, am avut mai mult timp să mă pregătesc pentru probele teoretice.”, declară Iustinian.
Toți absolvenții proaspăt încadrați la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila își vor desfășura activitatea în domeniul ordinii publice, fiind repartizați la Detașamentul 1 Jandarmi Mobil și Detașamentul 3 Jandarmi Oprișenești.
“Le urăm bun venit în colectivul nostru și misiuni îndeplinite cu succes, iar peste câțiva ani, alți elevi aflați în practică să povestească despre ei că sunt o echipă!”, a mai ținut să zică sergentul major Andreea Abăseacă.