Jandarmii brăileni vor asigura ordinea publică, la Biserica “Buna Vestire”, pentru miile de credincioși ce vor participa la Sărbătoarea “Izvorul Tămăduirii”

Jandarmii brăileni vor asigura măsurile de ordine publică la Biserica româno-elenă “Buna Vestire” din municipiu, în perioada 20 – 21 aprilie a.c., cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea “Izvorul Tămăduirii”.
Anual, Biserica “Buna Vestire” sau Biserica Greacă – așa cum este cunoscută în rândul brăilenilor – devine loc de pelerinaj pentru mii de credincioși din mai multe județe, datorită izvorului aflat sub Sfântul Altar.
Pentru siguranța tuturor participanților, jandarmii vor fi prezenți în zona lăcașului de cult încă de joi, 20 aprilie, atunci când vor avea loc Sfințirea Apei și Slujba Vecerniei.
Agheazma va fi îmbuteliată în sticle de plastic și distribuită de către reprezentanții bisericii către credincioșii prezenți.
Pentru a evita situații neplăcute, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila recomandă cetățenilor:
• Să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
• Să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială;
• Să acorde o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje);
• Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente.