Cuțit tip baionetă, aruncat în iarbă de un minor la vederea polițiștilor locali | Mama minorului sancționată contravențional

În data de 09.04.2023, în jurul orei 15:20, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila, aflat în patrulare în zona parcului de joacă pentru copii situat în apropierea blocurilor G15 – G16 din cartierul Hipodrom, a observat în incinta parcului mai mulți tineri, ce păreau agitați.
Tinerii au fost legitimați iar, după verificarea zonei în care stăteau aceștia, s-a găsit în iarbă un cuțit tip baionetă, cu lama de 18 cm. În urma verificărilor, s-a stabilit că unul dintre tineri, un minor în vîrstă de 16 ani, îl avea asupra sa și l-a aruncat în iarbă la sosirea polițiștilor locali. Tânărul a fost condus la sediul Poliției Locale Brăila, ulterior fiind predat unui echipaj din cadrul Poliției Municipiului Brăila, în vederea continuării cercetărilor. Mama minorului a fost sancționată contravențional pentru neluarea măsurilor necesare de supraveghere a minorului.
Precizăm că, în ultimele 2 săptămâni, în urma acțiunilor de patrulare desfășurate în zona parcurilor de joacă pentru copii din Brăila, au fost aplicate:
• 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 lei, celor surprinși în timp ce consumau semințe și aruncau cojile pe jos;
• 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.100 lei, persoanelor surprinse fumând în incinta părculețelor;
• 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 lei, pentru consum de alcool.

Sursă foto: Poliția Locală Brăila