Negocieri privind viitoarea lege a salarizării personalului din SĂNĂTATE, plătit din fonduri publice

Joi, 30 Martie 2023, la Brăila, a avut loc o acțiune euroregională (Euroregiunea Sud Est), pe domeniul SĂNĂTATE, în perspectiva negocierii vitoarei legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.
În cadrul acestei acțiuni, a avut loc o întâlnire cu Președintele Comisiei de Muncă a Senatului României, Senatorul Ion Rotaru.
Au participat la discuții: Pope Iulian, Prim-vicepreședintele Federației SANITAS, Manea Nicolae, Președintele Sindicatului SANITAS Constanța, Grosu Claudiu, Președintele Sindicatului SANITAS Vrancea, Spătărelu Valentin, Președintele Sindicatului SANITAS Ialomița, și Măriuca Iancu, Președintele Sindicatului SANITAS Brăila.

În discuțiile avute, reprezentanții Federației SANITAS au susținut principiile care stau la baza negocierilor noii legi a salarizării și propunerile de modificare a Legii nr. 367/2022-legea dialogului social.
“Domnul senator a apreciat ca juste propunerile SANITAS pe ambele documente legislative și ne-a asigurat că le va susține și promova atât în Senat cât și în interiorul partidului politic din care face parte (PSD).”, au specificat reprezentanții Federației SANITAS.
Potrivit sursei citate, noul proiect de lege se înscrie în limitele obligațiilor pe care guvernanții și le-au asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv plafonarea sumei sporurilor la 20% din salariul de bază pentru fiecare angajat; menținerea doar a categoriilor de sporuri considerate a fi “cu adevărat relevante”; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă în cuantum fix sau raportarea salariilor la performanțele profesionale.

Sursă foto: Fb. SANITAS România