“Atelierul mobil de pictură” va fi montat pentru două zile la Brăila și va fi găzduit de Biblioteca Județeană “Panait Istrati”

Universitatea Națională de Arte București, în parteneriat cu Liceul de Arte “Hariclea Darclée” și Biblioteca Județeană Brăila, invită brăilenii să viziteze “Atelierul mobil de pictură”.
Acesta conține 26 de povești scrise, explorate vizual prin desenare și pictare de către Silviu Arap, Sedida Bogomaz, Adriana Georgescu, Sara Muste, Ioana Popescu, Ricarda Radu, Andreea Răducu, Rareș Răileanu, Filip Stroe, Paula Suiugan, Andrei Ursu, Iara Van Kline, Mihaela Velea – Grupa Atelier 21, an II, licență, Departament Pictură, Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte București.
Atelierul va fi instalat în data de 29 martie 2023, la Biblioteca Județeană și va fi demontat în 31 martie 2023.
Programul de vizitare:
• 30 martie 2023, interval orar 11:00 – 14:00, pentru elevii de la Liceul de Arte “Hariclea Darclée”, precum și de la alte licee și școli;
• 30 martie 2023, interval orar 17:00-19:00, vernisaj și finisaj pentru publicul brăilean.
Evenimentul face parte din seria de expuneri dedicate reconectării studenților de la Unarte la comunitățile de proveniență, demers integrat în abordarea pedagogică “Pentru un an, tavanul este noua noastră pardoseală” – lector univ. dr. Marian I. Dobre, profesor îndrumător, responsabil proiect. Cu alte cuvinte, după ce va fi montat la Brăila – pentru Mihaela Velea (absolventă a Liceului de Arte “Hariclea Darclée”) – Atelierul mobil de pictură va fi instalat la Pitești – pentru Ioana – în perioada 10-12 mai 2023, la Reșița – pentru Ricarda …iar lista continuă.