Caravană medicală în localităţile Albina şi Căldăruşa din judeţul Brăila

Vineri, 17 martie 2023, în Eparhia Dunării de Jos a avut loc o activitate de tip Caravană medical, destinată persoanele defavorizate din mediul rural.
Activitatea social-filantropică a fost organizată de Protoieria Brăila în colaborare cu Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi “Sfinţii Pantelimon şi Ermolae”, filiala Brăila.
“Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a darurilor înainte sfinţite în biserica Naşterea Maicii Domnului din localitatea Albina, judeţul Brăila, şi a continuat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi din cercul misionar nr. 6, tot în biserica acestei comunităţi brăilene.

Slujirea misionară din biserică a fost prelungită cu o acţiune umanitară într-un spaţiu special amenajat în incinta grădiniţei din localitate, unde cadre medicale voluntare au oferit gratuit consultaţii de specialitate unui număr de 60 de persoane cu vârste înaintate, unele cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare.”, a relatat despre acest eveniment desfășurat astăzi în localitatea Albina, preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Potrivit sursei citate, serviciile medicale acordate în cadrul acestei acțiuni umanitare au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemoepidemic şi a bolilor cronice.

“Scopul acestei acţiuni medicale a avut în vedere creşterea gradul de conştientizare a stării de sănătate în rândul persoanelor care locuiesc în comunităţi mici, dar şi prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează sănătăţii.
Cu sprijinul unor sponsori, persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni în cadrul acestei campanii umanitare, au primit produse igienico-sanitare şi medicamente gratuite, în baza prescripţiilor medicale oferite de medicii prezenţi.”
, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
O acţiune similară s-a desfăşurat, tot astăzi, şi în satul Căldăruşa din judeţul Brăila, acțiune destinată vârstnicilor şi persoanelor nevoiaşe din această localitate.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos