Bătaie între adolescenți, oprită la timp de jandarmi | Unul dintre minori avea un cuțit în buzunar

O altercație între adolescenți, care s-ar fi putut sfârși la spital, a fost oprită la timp de jandarmi brăileni.
Unul dintre minorii implicați în conflict avea un cuțit în buzunar. Scena violentă s-a petrecut sâmbătă, 25 februarie 2023, în jurul orei 17:00, în apropierea Sălii Polivalente “Danubius”, din municipiul Brăila, unde se desfășura un eveniment sportiv.
Echipajul de jandarmerie, aflat în zona Sălii Polivalente, în misiune de asigurare a ordinii publice la manifestarea sportivă, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că în proximitatea clădirii are loc o altercație între mai mulți minori. Când au văzut jandarmii, adolescenții au fugit, însă au fost prinși la scurt timp.
În urma controlului corporal preventiv, efectuat asupra celor patru minori, asupra unuia dintre băieți a fost găsit un cuțit de 25 de centimetri, din care lama rabatabilă măsurând 11 centimetri. Posesorul, în vârstă de 16 ani, le-a declarat verbal jandarmilor că ar fi avut de gând să folosească obiectul periculos “doar pentru intimidare“.
Minorii au mai povestit că ar fi vorba despre un conflict mai vechi între ei, iar de aici până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Cei patru adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, unde au fost chemați și părinții acestora.
Jandarmii au întocmit actul de sesizare, iar cercetările vor fi continuate de polițiști. Menționăm că incidentul nu a avut legătură cu manifestarea sportivă care se desfășura la Sala Polivalentă.

Sursă foto: I.J.J. Brăila