Brâncuși, Nicăpetre. Doi sculptori și “Începutul Lumii”

Constantin Brâncuși și Nicăpetre, doi mari sculptori români, ultimul dintre cei doi avându-și rădăcinile în Brăila, orașul de la Dunăre. Cu prilejul împlinirii a 147 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși (1876-1957), Muzeul Brăilei “Carol I” organizează un tur tematic și atelier sub titlul “Începutul Lumii”. Acestea se vor desfășura în cadrul Centrului Cultural “Nicăpetre”, în data de 17.02.2023.
Vineri, 17 februarie 2023, vom începe, literalmente, cu începutul – cu “Începutul Lumii”, o temă centrală atât pentru Brâncuși, cât și pentru Nicăpetre. Împreună cu elevii clasei a IX-a de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” Brăila, vom discuta parcursul lui Nicăpetre în relație cu operele esențiale ale lui Brâncuși și vom afla ce îi unește și ce îi desparte pe cei doi artiști, au precizat reprezentanții Muzeului Brăilei “Carol I”.
Turul tematic este susținut de Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă. Atelierul este coordonat de prof. Raluca Iancu și de Fatme Nistoroi, muzeograf – Secția Artă.

Grafica afișului: Fatme Nistoroi