Sfârșit tragic într-un incendiu din localitatea Gradiștea | Un bărbat singur, în vârstă de 89 de ani, nu s-a mai putut salva din flăcări

Foto arhivă

Sfârșit tragic pentru un bărbat din localitatea Gradiștea, din Județul Brăila.
Conform precizărilor reprezentanților ISU “Dunărea” Brăila, în data de 09.02.2023, ora 15.30, Garda de intervenție Ianca în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Grădiștea au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o ambulanță a SAJ Brăila pentru lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Grădiștea.
Au ars acoperișul din lemn acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 60 mp. și bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă a fost un coș de fum neprotejat termic față de material combustibil.
În locuința cuprinsă de flăcări a fost surprins proprietarul, în vârstă de 89 ani, care locuia singur și care nu s-a putut evacua. După stingerea incendiului, acesta a fost găsit carbonizat.

ISU Dunărea Brăila atrage, încă o dată, atenția cetățenilor asupra măsurilor ce pot fi luate pentru prevenirea incediilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.
Curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.
Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.
De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.
Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.