UPDATE | Atenție șoferi! Viscol și vizibilitate redusă până duminică | “Drumarii din cadrul SDN Buzău, SDN Focșani, SDN Galați și SDN Brăila au luat toate măsurile pentru ca pe drumurile naţionale circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță”

UPDATE | Ora 21:00
ISU “Dunărea” Brăila a anunțat că începând cu ora 20:15, s-a luat măsura închiderii circulației din cauza zăpezii viscolite pe următoarele tronsoane rutiere:
• DN2 E85 Buzău (județul Buzău) – limita cu județul Vrancea;
• DN 22 Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu județul Brăila.
De la ora 20:40 se va închide DN2 B Buzău – Brăila.
Începând cu ora 22:00 se introduc filtre de informare și de restricție (DN 22 și DN 2B) pe toate drumurile naționale din zona de competență ale IPJ Brăila.

Știrea inițială:
Vreme severă în județele Brăila, Galați, Buzău și Vrancea în următoarele ore până duminică, 5 februarie 2023. Potrivit unei informări, de astăzi, a Administrației Naționale de Meteorologie, “în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată, în intervalul: 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie), va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.”
Luând în calcul acest lucru, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, în subordinea căruia se află și SDN Brăila, au anunțat că drumarii din cele patru județe au luat deja măsurile necesare ce se impun în astfel de situații pentru ca circulația, pe drumurile naționale din aceste județe, să nu fie oprită.
“Având în vedere avertizările meteorologilor, care anunță că până mâine, 5 februarie, în toate cele 4 județe aflate în administrarea DRDP Buzău, ne vom confrunta cu vreme severă, drumarii din cadrul SDN Buzău, SDN Focșani, SDN Galați și SDN Brăila au luat toate măsurile pentru ca pe drumurile naţionale circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.
Astfel, pe toate sectoarele de drum național se patrulează în permanență, iar acolo unde situația o impune, se acționează cu material antiderapant.”
, au transmis reprezentanții DRDP Buzău.
De asemenea, reprezentanții acestei instituții au făcut și un apel public adresat conducătorilor auto, solicitându-le să nu plece la drum lung, dacă situația nu o impune: “Facem apel la șoferi să plece la drum doar dacă situația o impune, să respecte normele privind echiparea pe timp de iarnă și să circule cu prudență.”

Sursă foto: Fb. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau